A legjobb táplálkozási és fitnesz tippek gyermeked egészségének megőrzéséhez

edzés táplálkozás Jul 12, 2023
tippek gyermeked egészségének megőrzéséhez

A túlsúly egészségtelen. A kóros elhízásnak egészségügyi kockázatai is vannak. A kutatások azt bizonyítják, hogy a túlsúlyos gyermekek mintegy 80% -a elhízott. Ez növeli a rák kockázatát, és testképzavarhoz és alacsony önbecsüléshez vezethet. Ezután azt akarod, hogy a gyermeked egészséges legyen.

 

Állj meg egy pillanatra, és gondold át a saját testmozgásodat és étkezési szokásaidat. Mit mondanál róluk? Szeretnéd, ha a gyerekeidnek olyan szokásaid lennének, mint a tiéd, vagy csinálhatnák jobban? Hogyan veheted rá a gyermekeidet, hogy aktívak maradjanak és jó étkezési szokásaik legyenek?

 

Építsd be ezeket a tippeket a napi rutinodba:

 

Beszélj a gyermekeiddel az egészség fontosságáról. Tanítsd meg nekik, hogy a különböző típusú ételek különböző típusú energiát adnak. Segíts nekik megérteni, hogy ha nagyok és magasak akarnak lenni, építőelemekre van szükségük - természetes tápanyagokkal rendelkező élelmiszerekre.

 

Segíts nekik tudni, hogy naponta kell mozogniuk vagy mozgatniuk a testüket. Győzd meg őket, hogy ha ezt teszik, akkor kevesebbet fognak megbetegedni, és többet tudnak játszani a barátaikkal.

 

Ösztönözd a napi testmozgást

 

Elmondhatod a gyermekeknek, hogy közvetlenül mozogjanak. De hatékonyabb módszer egy kis testmozgás a nap különböző időpontjaiban. Lehet, hogy észre sem veszik.

Megmondhatod nekik, hogy sétáltassák meg a kutyát, vagy menjenek el a játszótérre, hogy játszhassanak a barátaikkal. A mászókázás vagy a hintázás segíthet az izmok megerősítésében.

 

  • Sétálj velük vacsora előtt vagy után.
  • Lepd meg őket edzéshez használható ajándékokkal, például kerékpárokkal és gördeszkákkal. Ezeket akár az iskolába való közlekedési eszközként is használhatják, vagy játszhatnak, kikapcsolódhatnak.
  • Tedd szórakoztatóvá a testmozgást. Tanítsd meg nekik kedvenc aktív játékaidat vagy sportjaidat. Tegyél fel egy kis tánczenét és táncolj rá.
  • Hívd ki őket, hogy legyőzzenek téged egy versenyen. A csapatsportok, mint a kosárlabda, a foci, az úszás és a karate szintén szórakoztatóak.

 

Korlátozd az egészségtelen és kalóriadús kísértéseket

 

Szabályozhatod, hogy milyen ételeket vásárolsz és eszel. A magas zsírtartalmú, cukros vagy sós ételek elérhetősége megakadályozza a gyermekeket az egészséges étkezési szokások kialakításában.

 

A gyerekek természetesen azt eszik, ami otthon elérhető – halmozz fel gyümölcsöket, zöldségeket, sovány húst és fehérjéket.

Megtanulhatod az egészséges harapnivalók receptjeit is, és együtt a családdal elkészítheted őket.

 

Korlátozd a képernyő előtt töltött időt

 

Mit csinálunk gyakran, amikor valamit nézünk a telefonunkon, számítógépünkön vagy tévénken? Ész nélkül nassolunk. Ez nem jó szokás arra, hogy bátorítsd gyermekeidet. Ha nincs semmi dolguk, bátorítsd őket, hogy a képernyőnézésen kívül más dolgokkal is foglalkozzanak.

 

Egyél családként

 

Hacsak nincsenek különleges táplálkozási aggályaik, azt kell enniük, amit a család eszik. A gyerekek nagyobb valószínűséggel eszik a gyümölcsöket és zöldségeket, ha látják, hogy mindenki más ezt teszi.

 

Mi van, ha a gyerekek ellenzik a közös étkezés gondolatát? Hajlandóbbak lesznek, ha megpróbálod bevonni őket az ételkészítési folyamatba. Bátoríthatod őket, hogy alkalmanként hívják meg barátaikat vacsorára, hogy nagyobb valószínűséggel akarjanak enni a családdal.

 

Gyakorold az adagok ellenőrzését

 

Ez a lépés segít a gyerekeknek abban, hogy azt egyék, amire szükségük van, nem csak azért, mert akarják. Az ételeket kisebb tányérokon tálald, hogy az ételek nagyobbnak tűnjenek. Adagold ki őket a pulton, ne az étkezőasztalnál.

 

Ha az étel karnyújtásnyira van, arra ösztönzik őket, hogy egy másodperc alatt nyújtsák ki a kezüket és megszerezzék, de ha a pulton van, kétszer is meggondolják.

 

A cél az, hogy gyermekeid egészségesek maradjanak, nem pedig éheztetni őket. Győződj meg róla, hogy egészséges, kiegyensúlyozott étrendet kapnak. Ne felejtsd el megdicsérni a gyermekeidet az erőfeszítéseikért, hogy engedelmeskednek neked.

 

Miközben azon dolgozol, hogy segíts nekik, győződj meg róla, hogy te is segítesz magadon. Ne hagyd figyelmen kívül a saját egészségedet. A gyerekeidnek szükségük van rád. Nagyon szereted őket, ezért segíts nekik egészséges szokásokat kialakítani, amelyeket egész életükben hordozni fognak.

 

Holisztikus Életmód Magazin

 

Iratkozz fel az INGYENES, kéthetente érkező eMagazinra!

Feliratkozok!